Vés al contingut

Eines a Terrassa

Media
captura de Circuit d'Atenció als casos de violència masclista en l'àmbit de la parella a Terrassa

Circuit d'Atenció als casos de violència masclista en l'àmbit de la parella a Terrassa

En el següent pdf podreu descarregar la infografia del circuit d'atenció als casos de violència masclista en l'àmbit de la parella a Terrassa en les fases: Detecció > Atenció > Recuperació.

Media
Portada Text Protocol abordatge Mutilació Genital Femenina

Protocol de Prevenció de la mutilació genital femenina

La mutilació genital femenina (MGF) ha de ser entesa com una violació dels drets humans inherents de nenes i dones, com un atemptat contra la seva integritat física i psíquica, i també com una manifestació extrema de la violència masclista contra les dones pel fet de ser-ho i que es vincula amb altres formes d'abusos com el matrimoni forçat.

Amb l'objectiu general de promoure i unificar accions prevenitives a seguir en la ciutat de Terrassa, i en l'atenció a les dones que hagin estat mutilades, des d'un abordatge de salut pública amb un enfocament d'equitat de gènere, de drets humans i d'interculturalitat i antiracisme, s'elabora el Protocol de Prevenció de la mutilació genital femenina, fruit del treball i la coordinació de les diferents entitats participants en la Taula Local de Prevenció de la MGF de la ciutat de Terrassa. 

Media
Portada Protocol de Dol en cas de Feminicidi

Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista

Estableix circuits ben definits de comunicació fluïda i interconnectada, per tal de tenir clares les actuacions, funcions i responsabilitats de cada servei municipal en la intervenció. Pel que fa a l'activació i coordinació, recaurà en el Servei de Polítiques de Gènere si la víctima és una dona, o el Servei LGTBIQ si la víctima és una dona d'aquest col·lectiu.

El Protocol conté, també, un apartat amb eines i recomanacions per a la intervenció psicosocial i mèdica, per a l'atenció a menors i per a la comunicació institucional.

Preveu, així mateix, la formació continuada dels equips professionals que han d'intervenir si es produeix un cas i una campanya de comunicació i adhesions per donar a conèixer aquest Protocol entre el teixit social i la 
ciutadania en general. 

Xarxa de Punts Lila

Té l’objectiu de prevenir les violències masclistes i sensibilitzar la ciutadania sobre el tema. En formen part les entitats socials i l’administració pública.

Els Punts estan distribuïts per diferents ubicacions de la ciutat i, des de la proximitat, permeten oferir informació i sensibilització envers els recursos disponibles al territori. 

Contribueixen a generar teixit social i estableixen una xarxa de coordinació entre les entitats i l’administració local. En aquest sentit, tenen designada una professional de referència del SIAD.

Així mateix, durant la Festa Major de Terrassa, l'Ajuntament de Terrassa instal·la Punts Liles+ a especials que s'emmarquen en la campanya #nomésunsíésunsí que els serveis de Polítiques de Gènere i LGTBI+ impulsen per prevenir les agressions sexuals, la LGTBI-fòbia i els comportaments sexistes. Aquests Punts especials de Festa Major tenen horari nocturn i s’ubiquen a les zones on s’organitzen activitats juvenils multitudinàries i al centre.

Títol Adreça Telèfon
SIAD Casa Galèria c. Nou de Sant Pere, 36. 93 7397408
Punt Lila Sant Pere Pg. 22 de Juliol, 337. 603600649
Punt Lila Lluís Companys c. Joan d’Àustria, 11. 93 7894249
Punt Lila Ca n’Aurell Pl. del Tint, 4. 93 7397083
Punt Lila Can Parellada c. Amèrica, 33 . 93 7869150
Punt Lila Les Fonts c. Santa Teresa, 1. 93 7313955